Поранешниот брокер на француската банка „Сосиете Женерал“ Жер Кервил е најзадолжениот човек на светот. Кервил на баката и должи 6,3 милјарди долари, колку што „Сосиете Женерал“ ги чинело неговите малверзации.

Кога ќе излезе од затвор, ќе мора да отплати оштета во износ на долгот, откако судот одлучил да ја одбие и неговата последна жалба на предудата.

Кервил бил брокер во „Сосиете Женерал“ кој склучил неовластени термински договори вредни 73 милјарди долари со испраќање на лажни електронски пораки од хакирани компјутери. Додека, во банката ја откриле измамата тој на големо развил систем за вложувања и загуби. Затоа ова се смета дека е една од најголемите измами во банкарското работење.