Вежбање, било во теретана или надвор, понекогаш знае да биде повеќе психички напорно отколку физички. За да би се намалило или во потполност да се нормализира мотивирај се себеси со музика. Не се знае точно дали е во прашање само музиката или текстот, секако  таа ја “разбива” досадата, пумпа дополнителна количина адреналин, создава позитивна атмосфера и ја зголемува желбата за тренинг. Ова го пишувам од мое лично искуство, а ќе ви предложам некои песни со кои јас тренирам. Воглавно тоа се house, tehno или rap а другото се зависи од ваш вкус.

Листа на песни

Tom Novy – Now or Never
The Underdog Project – Summer Jam
Axwell ft Steve Edwards – Watch The Sunrise
Sun is Shining Bob Marley
Armand Van Helden You Don’t Know Me
Chamillionaire – Ridin’ ft. Krayzie Bone
Wiz Khalifa & Iggy Azalea – Go Hard or Go Home
Wiz Khalifa – Work Hard Play Hard
Undisputed – Turbo
Roy Jones – Can’t be touched
My Time is Now John Cena
Eminem – Rap God
Eminem – Lose Yourself
Eminem – Not Afraid
Dr. Dre – Still D.R.E. ft. Snoop Dogg

И уште многу други. Опуштете се и уживајте во тренингот и бидете мотивирани за секој нареден.