profimedia-0206749423-670x447Оваа силна мешавина посебно е ефикасна за намалување на холестеролот во човечкото тело и против висок крвен притисок.

Еве како да ја припремате оваа смеса:

Состојки:

1 чешње лук (рендан лук)
1 лажица сок од лимон
1 парче дробен  ѓумбир
1 лажица јаболков оцет
1 лажица органски мед

Подготовката е лесна, само соединете ги и добро промешајте ги овие состојки, и ставете ги во фрижидер само 5 дена и смесата е подготвена.

Како се користи?
После 5тиот ден смесата земета ја пред вашиот доручек  и пред вечера, но немојте никако повеќе од  3 пати на ден. После неколку денови и сами ќе ја приметете разликата на вашето тело, подобро ќе се чувствувате, а и при направени резултати ќе видете дека вредноста на холестеролот во вашето тело е многу понизок од претходно, а и вашиот крвен притисок е понизок.