Зошто на човечкото тело му е потребна вода ?

Водата сочинува 60% од човечкото тело. Кога би можеле човечкото тело да го исцедите како лимон би добиле околу...

Зошто старееме?

Знаете ли дека во стариот Рим обичниот човек можел да очекува дека ќе живее најмногу 23 години? Пред стотина...

Зошто забите се расипуваат?

Животните од пониските видови ги менуваат забите во текот на животот. Кога забите ќе го достигнат целосниот...