Од овие билки вашата коса ќе почне да расте како ЛУДА

Доколку сакате вашата коса да постигне брз раст, најдобро е тоа да го направите по природен пат. Постојат...

Oва е најотровна и најопасна змија во светот од која умираат голем број луѓе

Пред се зависи од тоа што подразбираме под изразот најопасна. Дали со тоа се мисли на змија, која до денес има...

Овој цицач е најбрз на светот!

 Човекот може да се движи по Земјината површина побрзо од било кој цицач… но не на своите две нозе! Дури и...

Раст на трајни заби – колку пати растат забите кај човекот?

   Забите кај човекот растат двапати во текот на животот. Првите заби се викаат млечници, а другите трајни или...

Зошто во носот се излачува слуз ?

Воздухот во нашето тело влегува низ носот. Меѓутоа, пред да влезе во белите дробови, мора да се загрее и да се...

Дисаутономија – болест од која не чувствуваме никаква болка

Feeling blue Сигурно до сега многу пати во животот сте почувствувале болка во некој дел од телото, или низ целото...

Птици – животни кои можат најубаво да зборуваат

Сигурно до сега многу пати сте се запрашале дали има некои други суштества на оваа планета земја кои можат да...

Што работaат пчелите во зимата и како го произведуваат медот ?

Има илјадници видови и подвидови пчели. Оттука нивниот живот и навики меѓусебно значително се разликуваат....

Крволочниот убиец – инсектот богомолка

Меѓу најинтересните инсекти спаѓа богомолката, инсект со издолжено и витко тело кое, додека мирува, долгите...