Дали навистина постои месојадно растение?

Постојат околу 400 различни видови на растенја специјално адаптирани за фаќање инсекти и други мали животни...

Видови на мајмуни

Речиси сите видови на мајмуни се тропски или суптропски, и речиси сите се активни преку ден. Повеќето видови...

Ова е најголемото животно што постои

Синиот кит исто така е наречен и сулфурест, поради жолтите алги кај некои единки. Најголемото животно што...

Ајкула – дух! Колку чудесен е водниот свет!

За ова се верува дека е првата снимка на носо точкестата “chimaera”, позната како ајкула дух, која живее...

Каков вид е коралната змија?

Змија е безножно животно со долго тело прекриено со лушпи кои се ќерамидесто наредени на него. Змиите...

Бессемени растенија

Растителното царство содржи над 350 000 видови растенија. Во оваа разновидна група се среќаваат милиони ситни,...

Практична примена на “Алое Вера” во секојдневниот живот

1.Ја смалува болката и иритацијата на кожата предизвикана од убод на инсекти Нанесување на ладен гел од алое...

АЛОЕ ВЕРА – Чудесна билка како лек за многубројни болести

Постојат многу начини на употреба на алое вера од кои вашето тело и мозок може да имаат многу голема корист....

Докторите ова нема да ви го кажат, најдобриот лек против холестерол и против висок крвен притисок

Оваа силна мешавина посебно е ефикасна за намалување на холестеролот во човечкото тело и против висок крвен...