Намалете го холестеролот со правилен избор на храна

Модерната кујна, а особено современиот начин на живот кој налага брзо темпо, често не наведува да јадеме...

Јога вежби во текот на бременоста

Јогата е древно знаење за човекот, за животот. Не учи како да ги спознаеме и хармонизираме процесите во...

Голем напредок со мал буџет

Бодибилдингот е 24 часовна “работа”, која бара дисциплина, посветеност и голем вложен труд. Не е ефтин...

Како растат мускулите?

Скелетните мускули всушност се изградени од мускулни клетки, наречени мускулни влакна. Процесот на растење...

4 важни работи на кои треба да внимавате пред тренинг

За да го извлечете максимумот од секој тренинг, потребно е добро да го испланирате. Како што наведува...

Музика-најголема мотивација за тренинг

Вежбање, било во теретана или надвор, понекогаш знае да биде повеќе психички напорно отколку физички. За да...

Моќна и интензивна 5 дневна сплит тренинг програма

Понеделник – Гради и трицепс Гради вежба 1 (Bench Press) преку практикување на power set тренинг методот Се прават...

Тренинг програма за внесување калории во текот на една недела

Ден 1 (тренинг) Потребно е да се внесуваат 3500-4000 калории. Ден 2 (одмор) Потребно е да се внесуваат 3000 калории. Ден...

Што да јадете пред и после тренинг

Еве неколку совети што треба да јадете пред и после тренинг за да извлечете максимум за телото: Ако немате...