Витамин Е

Витаминот Е  е откриен во 1922 година. Растворлив е во масти и повеќе е застапен во растителните продукти...

Витамин К

Витаминот К спаѓа во групата витамини растворливи во масти. Присуството на витаминот К во телото овозможува...

Витамин Д

Витаминот Д е многу важен за метаболизмот на калциум и фосфор, бидејќи ја стимулира апсорпцијата на овие...

Витамин Ц

Витаминот Ц е уште познат и како аскорбинска киселина и за овој витамин карактеристично е тоа што...

Витамини од групата Б

Витамините од групата Б се едни од најважните витамини кој му се потребни на организмот. Овие витамини се...

Витамин А

Витаминот А е првиот откриен витамин, па затоа е именуван според првата буква од латиницата. Прв пат бил...

Пирамида на здрава исхрана

Пирамида на здрава исхрана Ова е пирамидата на здрава исхрана креирана од експерти нутриционисти од...

Потребни ни се само седум витамини

Што му е потребно на нашето тело? Ситуацијата е помалку збунувачка со сите тие информации со кои секојдневно...

Едноставна тренинг програма за поцврсти грбни мускули!

Вежба број 1 (Преден лат опаѓачко) Се прават 4 серии од оваа вежба со 14, 12, 10, 8 повторувања редоследно во секоја...

Како да ја подобрите циркулацијата

– Редовна физичка активност. – Контролирање на стресот. – Масажа со масло (во половин чаша маслиново...

Протеини и мрсна храна против мамурлак

ПРОТЕИНИ И МРСНА ХРАНА ПРОТИВ МАМУРЛАК Новогодишните и божиќните празници го полнат нашето срце со многу...

Хумус и јатки за подобар сон

Ако имате проблем со спиењето, овие продукти би можеле малку да ви го олеснат животот. Познато е дека одредена...