Причини и лечење на синдром на “суво око”

Суво око или поточно кажано синдром на суво око е состојба, при која доаѓа до намалување на лачењето на солзи...

Како да се избориме против мозочниот удар?

Најдобар начин за превенција и ублажување на напредокот на болеста е умерен и здрав стил на животот....

Лечење гангрена со бел лук

Кај долготраен бронхитис придружен со непријатен здив  и обилни исплукувања од устата најкорисно е да се...

Како можеме да ја искористиме ефикасноста на елагинската киселина

Една шака бобинки или 30 грама ореви дневно ни овозможуваат да внесеме доста нутриенти, меѓу кои и елагинска...

Црно семе – лек за секоја болест освен за смртта

Семето на цветното растение, „Nigela Sativa“, е познато по неговото лековито својство од...

Неколку намирници за спречување рак на дебело црево

 Благотворен лук Белиот, црвениот и црниот лук се доста ефикасни за превенција на рак на дебелото црево,...