Причини и лечење на синдром на “суво око”

Суво око или поточно кажано синдром на суво око е состојба, при која доаѓа до намалување на лачењето на солзи...

Како да се избориме против мозочниот удар?

Најдобар начин за превенција и ублажување на напредокот на болеста е умерен и здрав стил на животот....

Лечење гангрена со бел лук

Кај долготраен бронхитис придружен со непријатен здив  и обилни исплукувања од устата најкорисно е да се...

Мозочен удар – симптоми и ризик фактори

Што е мозочен удар? Мозочен удар или (мозочен инфаркт) е изумирање на дел од мозокот поради недоволен доток на...

Mултипли миелом – Рак на коскената срцевина

Мултиплиот миелом (познат уште и како плазмоцитом) е прогресивна малигна хематолошка болест (болест на...

Болест од која пршлените не можат да ја издржат тежината на телото

Остеопороза е болест која се карактеризира со намалување на коскената маса, пореметување на нејзината...

Дијареата кај малите деца може да биде опасна

Дијареата се дефинира како појава на повеќе од 3 течни столици во тек од 24 часа. Посебно е важна...

Овие знаци се причина за машка неплодност

Неплодноста  се дефинира како неуспех да се забремени од околу 6 до 12 месеци со редовни сексуални односи и без...

Услови за успешна бременост

За да дојде до успешно комплетирање на бременоста,  во репродуктивниот систем како и во другите органи треба...