Практична примена на “Алое Вера” во секојдневниот живот

1.Ја смалува болката и иритацијата на кожата предизвикана од убод на инсекти Нанесување на ладен гел од алое...

АЛОЕ ВЕРА – Чудесна билка како лек за многубројни болести

Постојат многу начини на употреба на алое вера од кои вашето тело и мозок може да имаат многу голема корист....

Пустински животни и растенија

Пустините се региони каде што условите за живот се многу мали. Може да се каже дека воопшто ги нема. Тие се...

Oва е најотровна и најопасна змија во светот од која умираат голем број луѓе

Пред се зависи од тоа што подразбираме под изразот најопасна. Дали со тоа се мисли на змија, која до денес има...

Овој цицач е најбрз на светот!

 Човекот може да се движи по Земјината површина побрзо од било кој цицач… но не на своите две нозе! Дури и...

Птици – животни кои можат најубаво да зборуваат

Сигурно до сега многу пати сте се запрашале дали има некои други суштества на оваа планета земја кои можат да...

Како се распознаваат отровните печурки ?

 За да дознаете кои печурки се за јадење, а кои не се, најдобриот начин е да ги пробате! Што и да ви речат, со...

Зошто цвеќињата имаат мирис и боја ?

Често се случува да гледаме некое растение и да се восхитуваме на неговиот “цвет”, а тоа, всушност, да не е...

Зошто и како се формира грбата на камилата ?

 Камилата ја викаат и “пустински брод”, што е сосема оправдано; зашто, како што се гради бродот да ги совлада...