Што се тоа бизнис ангели?

Бизнис претставува економски систем во кој производите и услугите се разменуваат за друг производ или...

Топ 10 најплатени професии во САД

Доколку сте во потрага по работа, но не сте задоволни колку вашата професија е платена во вашата држава, во...

Маркетинг политика на Кока Кола

Рекламирањето на Кока-Кола имало значајно влијание врз американската култура, и токму нејзе често ѝ се...

5-те најголеми инфлации во светот

Инфлацијата е економски поим кој означува постојан пораст на општото ниво на цените во одреден временски...

10 цитати кои ќе ве иницираат на успех

Постојат некои реченици кои ќе останат вечно, без разлика која доба од животот ја живееме. Ви претставуваме 10...

Како русинот Димитриј Аграков ја излажал банката?

Русинот Димитриј Аграков од Вороњеж успеал да ја надмудри баката и сега бара оштета....

Ова е најзадолжениот човек на светот

Поранешниот брокер на француската банка „Сосиете Женерал“ Жер Кервил е...

Осум стратегии за мотивирање на вработените

Влијанието на менаџерот е пресудно за мотивирање на вработените. Секој менаџер е одговорен во рамките на...

Најчесто поставувани прашања на интервју за работа

Доколку се подготвувате за вашето интервју за работа, ова се прашања на кои треба да бидете спремни доколку...