Најчесто употребувани герила маркетинг тактики

Герила маркетингот е неконвекционален начин на изведување на промотивни активности со многу мал буџет или...

МАЛИ, НО ПОЛНИ СО ПАРИ – Ова се најбогати држави во светот

Малите држави доминираат во листата на најбогати држави, според анализата на магазинот  Global Finance, базирани...

Кога започнало производството на минерална вода?

Природните минерлани води се дел од културното наследство како во светот така и кај нас. Човекот ги увидел...

Тајни кои супермаркетите не сакаат вие да ги знаете

Самопослужувањето како концепт во супермаркетите е развиен во 1916 год., но првиот супермаркет кој почнал со...

15 совети како да станете БОГАТИ

Сите посакуваат да бидат богати. Но, досегашните искуства покажуваат дека тоа не е така едноставно. За...

Што е електронско банкарство и како функционира?

Електронското банкарство ги опфаќа банкарските активности што се извршуваат преку електронски средства,...

Ова се најпродавани производи преку Интернет

Интернетот претставува околина со огромно подрачје на трговија. Размената на добра и услуги преку Интернет,...

Најбарани работни вештини и способности за вработување

Сите средношколци и студенти после завршувањето на своето образование,  без разлика на која област...

Основни принципи на исламското банкарство

Al Rajhi Bank – Саудиска Арабија Исламското банкарство претставува дел од исламската економија. Исламскиот...