Што работaат пчелите во зимата и како го произведуваат медот ?

Има илјадници видови и подвидови пчели. Оттука нивниот живот и навики меѓусебно значително се разликуваат....

Крволочниот убиец – инсектот богомолка

Меѓу најинтересните инсекти спаѓа богомолката, инсект со издолжено и витко тело кое, додека мирува, долгите...

Дали пеперугите се преселуваат ?

На сите им е познато дека постојат преселни птици. Меѓутоа, малку се оние кои знаат дека се селат и многу...