Причини и лечење на синдром на “суво око”

Суво око или поточно кажано синдром на суво око е состојба, при која доаѓа до намалување на лачењето на солзи...

Како да се избориме против мозочниот удар?

Најдобар начин за превенција и ублажување на напредокот на болеста е умерен и здрав стил на животот....

Лечење гангрена со бел лук

Кај долготраен бронхитис придружен со непријатен здив  и обилни исплукувања од устата најкорисно е да се...

ВНИМАНИЕ: Недостатокот на овој витамин сериозно ги оштетува зглобовите

Колку често вашите родители се жалат на болка во зглобовите? Колку често болката во колената, колковите и...

Како можеме да ја искористиме ефикасноста на елагинската киселина

Една шака бобинки или 30 грама ореви дневно ни овозможуваат да внесеме доста нутриенти, меѓу кои и елагинска...

Кафето како лек

Жените кои пијат преку 3 шољи кафе дневно можат во голема мера да го намалат ризикот создавање на малиген...

Црно семе – лек за секоја болест освен за смртта

Семето на цветното растение, „Nigela Sativa“, е познато по неговото лековито својство од...

Неколку намирници за спречување рак на дебело црево

 Благотворен лук Белиот, црвениот и црниот лук се доста ефикасни за превенција на рак на дебелото црево,...