Постојат многу начини на употреба на алое вера од кои вашето тело и мозок може да имаат многу голема корист.

Оваа билка старите Египќани ја нарекувале “Билка на бесмртноста”, а кај Американците е позната како “Wand of the Heaven” (Небеска билка-стебло).

Алое вера има единствен состав и лековити својства кои се повеќе ги изненадуваат луѓето кои трагаат по оваа лековита билка.

Чудната формула на алое вера е тоа да таа е сочен и проѕирен гел кој што се наоѓа во нејзините големи зелени листови.
aloe vera

 

Овој гел содржи повеќе од 200 корисни активни состојки како што е на пример антракинон, аминокиселини, ензими, лигнин, стероли, сапонини, витамини и минерали.

Некои состојки на алое вера уште не се познати на науката.